TORDIS

Funnår
1987
Funnbrønn
Status
Producing
Lisens

Operatør:

Equinor Energy AS

Område:

North sea

Produksjonsstart:

03.06.1994

Historiske investeringer per 31.12.2022:

19 091 MILL NOK (i løpende kroner)

Framtidige investeringer fra 2023:

4 104 MILL NOK (i faste 2023-kroner)

Høykontrastmodus

FELTETS PRODUKSJON

Utbygging

Tordis ligger i Tampen-området i den nordlige delen av Nordsjøen, mellom Statfjord og Gullfaks. Vanndybden er 150-220 meter. Tordis ble påvist i 1987, og plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent i 1991. Feltet er bygd ut med en sentral havbunnsmanifold som er tilknyttet Gullfaks C-innretningen, som også leverer injeksjonsvann. Til manifolden er det knyttet sju separate satellittbrønner og to havbunnsrammer, hver med fire brønnslisser. Produksjonen startet i 1994. Tordis omfatter tre strukturer: Tordis, Borg og Tordis Statfjord. Tordisstrukturen inkluderer flere mindre strukturer. PUD for Tordis Øst ble godkjent i 1995, og for Borg i 1999. Endret PUD for Tordis havbunnsseparasjon (Tordis IOR) ble godkjent i 2005.

Reservoar

Tordis produserer olje fra jura sandstein. Reservoarene i Tordis er i midtre jura Brentgruppen og undre jura Statfjordgruppen. Strukturene Tordis Øst og Sørøst inkluderer også redistribuert sediment fra Brentgruppen i øvre jura Draupneformasjonen. Borgreservoaret er i sandstein i øvre jura intra-Draupneformasjonen. Tordis Statfjord-reservoaret er i undre jura Statfjordgruppen. Reservoarene ligger på 2000-2500 meters dyp, og reservoarkvaliteten er god til svært god.

Utvinning

Tordis produseres med trykkstøtte fra vanninjeksjon og naturlig vanndriv.

Transport

Brønnstrømmen fra Tordis transporteres i to rørledninger til Gullfaks C-innretningen for prosessering. Oljen eksporteres med tankskip, mens gassen eksporteres via Gassled A til terminalen på Kårstø.

Status

Produksjonen opprettholdes ved hjelp av trykkstøtte og brønnintervensjoner. Det er ingen ledige brønnslisser, og nye brønner blir derfor boret som sidesteg fra eksisterende brønner. Nye boremål modnes og det skal bores nye brønner i 2025. Ny 4D-seismikk skal samles inn i 2025.

Høykontrastmodus

HISTORISKE INVESTERINGER I LØPENDE KRONER

SOKKELDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG

Alle tall i mill. Sm3 o.e.

Skriv ut tabell Last ned grunnlag SOKKELDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG

SOKKELDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG – Alle tall i mill. Sm3 o.e.
Bokmerke
Mer informasjon

Laster kart...

RETTIGHETSHAVERE

Skriv ut figur Last ned grunnlag RETTIGHETSHAVERE

RETTIGHETSHAVERE

Høykontrastmodus

MER INFORMASJON

Besøk Sokkeldirektoratets faktasider for mer informasjon